• Een nieuwe thuisbasis voor de voetbal BSO.

Dat S.V.Spero een voetbalclub met rijke historie is, weet iedereen in Elst echter sinds 2019 is ROC sport en bewegen al op de woensdag gast bij S.V. Spero, waarbij de school, wordt gecombineerd met training geven aan de jongste jeugd.

Ook zijn we een gezellige ontmoetingsplek waar iedereen van harte welkom is om de passie voor voetbal samen te beleven, voor, tijdens of na de training of wedstrijd. Daar komt nu een nieuw initiatief bij!

Vanaf november faciliteren wij een buitenschoolse opvang (Sport BSO) en zien wij als een logische stap die past binnen de visie op maatschappelijk verantwoord verenigen.

Toen Roy de Haan van Sport BSO Time4Skills en tevens hoofdtrainer bij OSS’20 zich meldde bij S.V.Spero, waren zowel het bestuur als de Voetbal Technische Commissie(VTC) dan ook direct enthousiast over een mogelijke samenwerking voor de kinderen in Elst van 4 t/m 12 jaar. Voetbal BSO Time4Skills staat voor een sportieve BSO-omgeving waar, naast een breed aanbod van diverse sporten, nét dat beetje extra aandacht voor voetbal is.

Uiteraard is er ook altijd ruimte om te knutselen, een grote puzzel te leggen of om lekker met LEGO aan de slag te gaan. Dit alles onder leiding van Roy de Haan die dit unieke BSO-concept al succesvol lanceerde bij zowel de Heesche voetbalvereniging HVCH als bij voetbalvereniging AWC in Wijchen. Momenteel sporten en spelen daar al meer dan 225 kinderen enkele momenten per week.

Er is een degelijke voorbereiding aan vooraf gegaan aangaande de vergunningen, de (brand-) veiligheid en het inpassen in ons clubhuis.

Maatschappelijk betrokkenheid

“Het bestuur van S.V. Spero is zeer blij met de opstart van De Voetbal BSO op sportpark De Pas,” aldus René Nobels, voorzitter S.V. Spero. “Als bestuur en VTC hadden wij al langer de wens om een invulling te vinden voor de uren dat ons mooie sportterrein met kunstgrasveld, gezellige kantine niet in gebruik zijn. Als voetbalclub bieden wij onze voetballende leden: aandacht voor iedere speler, ontwikkeling binnen de grenzen van de mogelijkheden van de speler met oog voor talent, maar zeker ook plezier en groepsgevoel. Dit doel herkennen we in de doelstelling van De Voetbal BSO en sluit daarmee goed aan bij dat waar wij als club voor staan. En hoe fijn is het als je kind, met een volle buik, zo van de BSO kan aansluiten bij zijn vrienden op de voetbaltraining. Dat scheelt een hoop stress aan het einde van de werkdag voor de ouders!”

Het thuisgevoel op de (voetbal)club Initiatiefnemer Roy de Haan: “Ik ben verheugd nu voor het eerst in de Betuwe, met S.V Spero de ideale partner te hebben gevonden om de eerste Voetbal BSO in Elst te mogen openen. De accommodatie van S.V Spero leent zich uitstekend voor verantwoorde, sportieve buitenschoolse opvang en past goed bij onze voornaamste uitgangspunten. Het thuisgevoel op de (voetbal)club, dát is waar De Sport BSO voor staat. Kinderen ervaren, naast lekker voetballen, een divers sport- en spelaanbod zoals o.a. (knots)hockey, basketbal, trefbal, (tafel)tennis en sinds kort ook lasergamen. Na van school te zijn gehaald eten en drinken we gezamenlijk waarna het spelen kan beginnen!

De BSO kent geen prestatief karakter maar heeft voornamelijk als doel kinderen meer en beter te doen bewegen. Momenteel hebben we al 23 kinderen een plekje mogen geven op locatie Spero waarbij we in de eerste fase enkel nog op maandag, dinsdag en donderdag tijdens school- en vakantieweken BSO verzorgen. Een groep kinderen maakt op trainingsdagen al gebruik van de optie om een avondmaaltijd bij ons te nuttigen. Doordat kinderen direct vanuit de BSO doorstromen in de training nemen we de nodige stress bij het gezin weg.”

Wil je meer te weten komen over de Sport BSO Time4Skills?

Bezoek dan de website www.devoetbalbso.nl of via @devoetbalbso op Instagram. Vragen mail je naar info@devoetbalbso.nl.