Spero JO9 en JO11 tegen Graafschap

Home > Nieuws > Spero JO9 en JO11 tegen Graafschap

Spero JO9 en JO11 tegen Graafschap

Datum: 15-09-2016
Op 28 september 2016 komt De Graafschap met JO9, JO10 en JO11 naar Spero om wedstrijdjes te spelen volgens het twin games concept. Wat houdt dat in?

Twin game concept
Twin games worden gespeeld op ongeveer een kwart (1/4) speelveld. Zonder scheidsrechters. Als er gescoord wordt, wordt er direct verder gespeeld. Er wordt ingedribbeld in plaats van ingegooid. Dat klinkt als straatvoetbal waar kleine ruimtes in combinatie met voetbalskills de boventoon voeren.

Aan het eind van vorig seizoen heeft de nieuwe JO9 al een wedstrijd gespeeld tegen De Graafschap ingevolge de contacten van Roy Meinicke, de trainer van JO9. De Graafschap kreeg eenzelfde verzoek van NEC en daarom is besloten een mini- toernooi te spelen waarbij onder andere JO9 van NEC, De Graafschap en Spero deelnamen. Dit toernooitje vond plaats in Didam bij DVC.

Vervolgens is het voorstel gekomen van De Graafschap om met J09, J010 en J011 tegen Spero te spelen volgens het Twin Game concept. Dat voorstel krijgt een vervolg op 28 september 2016 vanaf 17.00 uur bij Spero op De Pas.