Einde samenwerking Vitesse

Einde samenwerking Vitesse

Datum: 05-06-2016
Spero beëindigt samenwerking met Vitesse

Elst, 5 juni 2016. Spero heeft besloten de samenwerking met Vitesse te beëindigen. De samenwerking dateert uit 2011 en beoogt vooral talent scouting en vergroting van betrokkenheid van inwoners in de regio bij Vitesse. Op het gebied van talent scouting was de samenwerking redelijk succesvol. In de periode van 5 jaar begeleidde Spero de overgang van tal van talenten naar Vitesse. Eén daarvan tekende nog onlangs een contract bij de beloften van FC Groningen. Op het gebied van vergroting van betrokkenheid is de samenwerking minder succesvol en blijkt het voor Vitesse erg moeilijk afspraken na te komen.

Voorzitter Fons van Lith: "Als je wilt samenwerken met organisaties die door vrijwilligers worden gerund, moet je begrijpen hoe belangrijk het nakomen van afspraken en beloften is. Mensen stoppen hun vrije tijd, ziel en zaligheid in dat werk. Dat blijkt voor Vitesse erg moeilijk. Herhaaldelijk werden afspraken niet nagekomen of toezeggingen ingetrokken, vaak op het laatste moment. Dat heeft een averechts effect op de betrokkenheid, in ieder geval van veel leden van Spero."