Thijmen wint keepersdag

Home > Nieuws > Thijmen wint keepersdag

Thijmen wint keepersdag

Datum: 28-05-2017

Vorige week zondag werd de Keepersdag gehouden bij Excelsior in Zetten. Thijmen van Spero JO9-1 won in zijn leeftijdsgroep. Hieronder zijn verhaal.

"Ik ben Thijmen de Jong. Ik kom uit Elst en ben 8 jaar. Zondag 21 mei ben ik naar een keepersdag geweest in Zetten. Ik keep al 4 jaar bij Spero en speel nu bij jo9- 1 en ben lid van een keepersschool in Zetten, keepersaction. Die organiseert ieder jaar een keepersdag. Nou, daar was ik dus naar toe geweest. Eerst moesten we ons aanmelden. Er waren 80 keepers. Toen zag ik die mega- beker staan. Ik dacht nog: Zou leuk zijn als ik die win….. 

Even later werden we in elf groepjes ingedeeld. Op het einde van die dag werd de beste van ieder groepje uitgekozen. Dat waren er elf en één van die elf was ik! Ik kreeg een kleine trofee omdat ik bij de beste elf zat. Toen moesten we een demonstratie doen voor alle keepers die meededen aan de keepersdag. Er was ook een Belgische proftrainer bij; Gerry Oste. Het was een heel erg zware demonstratie en ik kreeg bijna geen lucht meer. Daarom was ik ook superblij toen de hoofdtrainer erbij kwam en zei: Jongens en meisjes, we weten wie die mega- beker gaat winnen (ik was super- blij omdat we mochten stoppen)! We liepen alle elf naar het tafeltje waar de beker op stond en bleven daar wachten. Er was een categorie voor onder de elf en boven de elf. Onder de elf kreeg een beker en boven de elf kreeg een wisselbeker. Toen ik de beker kreeg viel ik bijna flauw, ik kon het bijna niet geloven!  Nou, ik was dus de winnaar van onder de elf en Dave boven de elf. De beker kwam bij mij ongeveer tot mijn middel ( ik ben ongeveer 1 meter 47). Ik was dolblij….!".

Mooi verhaal Thijmen. Proficiat met de prachtige prijs.