Old stars bij Spero

Home > Nieuws > Old stars bij Spero

Old stars bij Spero

Datum: 10-03-2017

Onder het motto voetbal is voor iedereen gaat SV Spero in navolging van het KNVB initiatief Old Stars starten met een nieuwe spelvorm voor 60 plussers: Walking Football.

Walking Football is ontstaan in Engeland en is bedoeld voor 60 plussers. Deze nieuwe vorm wordt gespeeld met zeven tegen zeven op een kwart veld. 

Zoals de naam al zegt mag er niet hard gelopen worden en er wordt gespeeld zonder keepers. Ook mag de bal niet boven heuphoogte komen en zijn slidings niet toegestaan. Dit om blessures te voorkomen. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar ook het samenkomen en onderhouden van sociale contacten is een belangrijk element. Hiervoor wordt dan ook ruimschoots tijd ingeruimd.

De reden dat SV Spero deze nieuwe voetbalvorm wil aanbieden is omdat wij een voetbalclub zijn waar iedereen op zijn of haar niveau sportief en veilig kan voetballen. We zien steeds meer 60 plussers die graag nog actief met voetbal bezig zijn, maar vanwege kans op blessures niet meer in het huidige teamverband kunnen of willen spelen. Voor deze groep starten wij dit initiatief.

Met de lente in aantocht is het streven in april 2017 te starten met het Walking Football bij Spero. Hiervoor hebben wij inmiddels contacten gelegd met onze partner Vitesse, waar deze voetbalvorm onder de naam Old Stars al langer wordt gespeeld.

De bedoeling is dat er iedere donderdagochtend wordt samengekomen, getraind en gespeeld op sportpark De Pas. De eerste enthousiaste deelnemers hebben zich al aangemeld.

Mocht je interesse hebben of meer informatie willen neem dan svp contact op met Martin Bes (via secretaris@svspero.nl). Direct aanmelden mag natuurlijk ook!