Digitale spelerspas

Home > Nieuws > Digitale spelerspas

Digitale spelerspas

Datum: 09-03-2017

De spelerspas is onder voetballers een bekend verschijnsel. Zonder pas kun je niet meedoen aan wedstrijden

Binnenkort is dat verleden tijd.

Vanaf 4 maart 2017 worden er namelijk door de KNVB geen nieuwe spelerspassen meer aangemaakt. Als een speler is opgenomen op het wedstrijdformulier dan kan de controle nog steeds plaats vinden met de fysieke spelerspas.

Als deze echter niet aanwezig is kan de identificatie ook plaats vinden aan de hand van de persoonlijke ID-kaart (of een paspoort of eventueel een rijbewijs).

De invulling van het digitale wedstrijdformulier wijzigt op dit moment (nog) niet.

Het is voor de spelers ook mogelijk om een app (KNVB wedstrijdzaken) te installeren, waarmee de digitale wedstrijdpas ter beschikking komt. De speler kan dan met zijn smartphone zijn digitale pas tonen.

Het wordt aanbevolen dat spelers die over een smartphone beschikken, nu al de app installeren. Mocht men de spelerspas vergeten zijn, dan kan identificatie door middel van de digitale spelerspas plaatsvinden.

Met ingang van komend seizoen (2017-2018) zullen er nog meer wijzigingen gaan plaatsvinden. Zo zal een vereniging moeten faciliteren dat een scheidsrechter de beschikking heeft over een tablet, pc, smartphone of een IPhone waarop de digitale spelerspassen te raadplegen zijn. Nadere informatie volgt nog vóór aanvang van het nieuwe seizoen.