Convenanttoernooi Vitesse 18 januari

Home > Nieuws > Convenanttoernooi Vitesse 18 januari

Convenanttoernooi Vitesse 18 januari

Datum: 24-01-2017

Op 18 januari 2017 mocht Spero onder negen op uitnodiging van Vitesse meedoen aan het zogenaamde convenanttoernooi. Er was even wat twijfel of het toernooi wel door zou gaan.

Er was immers wat meer sneeuw gevallen dan we de afgelopen jaren gewend waren en deze sneeuw bleef wat langer liggen. Dus werd contact met Vitesse gelegd en jawel we mochten afreizen naar Papendal, waar het schitterende trainingscomplex van Vitesse ligt. En daar aangekomen zagen we gelukkig twee groene velden liggen. Dus de jongens mochten gaan voetballen. Echt een welkome afleiding want de velden bij Spero zijn helaas tot op de dag van vandaag onbespeelbaar. We werden erg gastvrij en vriendelijk ontvangen door de mensen van Vitesse. Ook in de kleedkamer was er altijd een jeugdspeler van Vitesse aanwezig en kregen de jongens limonade na afloop van iedere wedstrijd.

We kregen vooraf 1 afmelding van onze sluitpost Thijmen. Thijmen was ziek geworden, dus hebben we het die dag moeten stellen zonder onze vertrouwde keeper. Dit hebben we opgelost door vooraf te vragen wie er wilde keepen. Gelukkig was er animo genoeg.

We waren ingedeeld bij DVS en het A-team van Vitesse. Onze eerste wedstrijd speelden we om 15:15 uur tegen DVS. Of het nu gebrek aan wedstrijdritme was of trainingsachterstand, maar het eerste schot op doel van DVS was gelijk raak. Binnen een mum van tijd stond Spero met 3-0 achter. Onze jongens lieten dit niet gebeuren en beschikken over voldoende veerkracht om er de schouders met zijn allen onder te zetten. Dus onze achterstand werd door Spero omgezet in een 4-3 winst. Knap gedaan! We kregen complimenten van Vitesse voor deze prestatie.

Onze tweede wedstrijd moesten we aantreden tegen de jongens van Vitesse A, je kon zien dat dit niet voor niets de uitverkoren spelers van de regio zijn. Talent en felheid genoeg, maar Spero f1 kan ook voetballen! En was in het veldspel in staat mee op te schakelen in het tempo van Vitesse. Echter de  individuele klasse van de Vitesse spelers maakte het verschil en na afloop stond er toch 4-0 op het scorebord en waren we aangewezen op de zogenaamde Europa league voor alle clubs die tweede waren  geworden in de poule. De stemming in de kleedkamer was even bedrukt, zo vaak verliest de F1 van Spero niet. Onze trainer Roy liet in de kleedkamer rustig weten dat er niets aan de hand was met het verlies tegen Vitesse. We konden hier onze lessen uit trekken door in felheid en lef ons op te trekken aan de tegenstander. En het alternatief was dat we helemaal niet hadden kunnen voetballen, immers de training was voor die dag afgelast. Het leren stond centraal niet het resultaat. “Maar winnen we dan geen beker vandaag?” was de veelvuldige vraag van de spelers. Tja we gaan gewoon lekker voetballen met elkaar en ervaring opdoen was de insteek en zien wel aan het einde van de dag waar we staan!

Onze volgende wedstrijd was tegen DVV en weer begonnen we met een achterstand. Wederom werd deze achterstand omgebogen in winst en lieten de jongens de koppies niet hangen na het eerste tegendoelpunt. Na afloop maakte de wat bedrukte stemming na het verlies tegen Vitesse plaats voor iets meer bravoure in de kleedkamer. Al was Roy van mening dat we over de nodige mazzel en geluk niet te klagen hadden,  Maar geluk dwing je ook af door met zijn allen te blijven voetballen en elkaars sterke punten te benutten. En dat bleven we doen!

Daarna de volgende. Wederom eerst een doelpunt tegen en de wedstrijd werd met winst afgesloten.

De laatste wedstrijd om de zogenaamde Europa League speelden we tegen DOVO. Deze ploeg is echt aan ons gewaagd en kenden we nog van het districtskampioenschap in Beuningen, daar was het ook kantje boord of we de wedstrijd winnend af zouden sluiten. Wederom waren we in staat een achterstand om te buigen in een gelijke stand. Dit was voor ons genoeg op toch de Europa League winnend af te sluiten. Wie mag de beker in ontvangst nemen? Het hele team, we hebben het samen geflikt dus een prestatie van ons allemaal. Vitesse had toch een beker voor de winnaars van de zogenaamde verliezerspoule en de winnaars van de poule met alle nummers drie. De jongens kregen na afloop allemaal een Vitesse aandenken mee naar huis dus het kon niet op!

Met gelegenheidskeepers, Timo, Mats, Bastian, Sil en Tomas op de goal hebben we ons goed stand gehouden tijdens de wedstrijd.

Onze voorhoede met Sil, Mats, Bastian, Timo en Sven staat garant voor veel doelpunten die we hard nodig hadden die dag.

Onze spelverdeler Bjorn ging voorop in de strijd op het middenveld en strooide met passes. Een wonderschoon doelpunt werd helaas afgekeurd, maar dat had te maken met de interpretatie van de spelregels van Twin Games. Blijkt dat hier niet altijd dezelfde gedachten over zijn.

En niet te vergeten onze ijzersterke verdediging, Milan, Tomas en Bastian en Sven smoorden menig aanval in de kiem en menig doelpunt werd door hen voorbereid.

Belangrijkste van de dag was dat de jongens in een schitterende ambiance konden doen wat ze het liefst wilden, namelijk voetballen. En de beker van die middag was het resultaat van het gehele team!

Vitesse bedankt voor de uitnodiging en de geweldige ervaring en bedankt voor de geweldige middag.