Uniek sporten

Home > Nieuws > Uniek sporten

Uniek sporten

Datum: 18-01-2017

Ook in 2017 wil Spero laten zien dat iedereen kan sporten. Ongeacht leeftijd, lichamelijke of geestelijke beperking. De succesvolle G-sport clinic van september 2015 krijgt een vervolg.

De sportverenigingen die toen het initiatief namen (Spero, Elistha en HCOB) krijgen in het organiserende team versterking van Gemini, EZ&PC en ETV en misschien haken nog 1 of 2 verenigingen aan. Het geheel wordt ondersteund door Driestroom, Uniek Sporten en Overbetuwe Beweegt.

Opnieuw is het doel om jong en oud met een beperking kennis te laten maken met sport en met sportverenigingen en omgekeerd, sportverenigingen kennis te laten maken met sporters met een beperking.

De aanduiding G-sport is veranderd in Special Sport omdat de “G” onbedoeld de invulling kreeg van “geestelijk”, terwijl deelnemers met elke vorm van beperking, lichter of zwaarder, welkom zijn.

Er is ook al een datum: zondag 10 september 2017, aan het begin van de Nationale Sportweek 2017.

De locatie is opnieuw Sportpark De Pas, inclusief de accommodatie van scouting. Het geheel zal weer een feestelijke aankleding krijgen.

Er komen sporten om aan deel te nemen (minitraining, kleine wedstrijd) en er komen demonstratiesporten. Ook zullen sportverenigingen en aanverwante organisaties zich presenteren in stands en kraampjes. Alle sporten die gepresenteerd worden kunnen ook door mensen met een beperking in de regio beoefend worden.

Ook zwemmen? De deelname van EZ&PC leidt al tot geruchtvorming. Gaat het buitenbad De Pas weer open? De toekomst zal het leren.

De organisatie streeft er naar om enkele sportcoryfeeën aan te trekken om de deelnemers nog enthousiaster te maken.

Extra aandacht zal worden besteed aan het vervoer van deelnemers en begeleiders van en naar (te)huis.

Voor meer informatie over het totale evenement neem contact op met: Chantal Migo, Uniek Sporten, T 026 – 352 38 50,  email: c.migo@unieksporten.nl

Voor meer informatie over de Spero-betrokkenheid kun je terecht bij Frans Petersen 06 53792720, email: f345petersen@gmail.com of Patrick de Weijer 06 52802438, email:  patenern@gmail.com

Wie denkt een bijdrage te kunnen leveren aan dit evenement, in welke vorm dan ook, kan zich eveneens bij hen melden.