Spero J09-1 wint Talententoernooi

Home > Nieuws > Spero J09-1 wint Talententoernooi

Spero J09-1 wint Talententoernooi

Datum: 31-10-2016
Spero J09-1 wint Talenttoernooi bij Beuningse Boys op 30 oktober 

Nadat Spero JO9-1, voor het gemak even de F1, geoefend had op de zaterdag tegen zowel NEC als tegen De Graafschap met zogenaamde Twin Games stond op de zondag het Jeugd Talententoernooi bij de Beuningse Boys op het programma. 
Dit toernooi was prima georganiseerd en na het Wilhelmus konden we aan de bak! Onder geweldige weersomstandigheden voor eind oktober werd menig potje gespeeld. Het zonnetje liet zich de hele dag lekker gelden. Heerlijke omstandigheden om te voetballen. 
Onze eerste wedstrijd speelden we tegen DOVO. Misschien wel de best voetballende ploeg die Spero die dag trof. Al snel kwamen we met 1-0 achter. De schouders werd er door de jongens even onder gezet en al snel maakten we gelijk en werd door Sven de winnende goal binnen getikt. De eerste winst was binnen. 
Onze tweede wedstrijd speelden we tegen Holten, dit ging de F1 wat beter af, misschien waren we ff wakker geschud en al snel werd de eindstand bepaald op 5 tegen 1 voor Spero F1. Ook hebben de jongens kunnen genieten van een zelfgemaakte cake, waarop alle namen van alle spelers stonden. Deze smaakte heerlijk! Nadat deze samen werd genuttigd konden de jongens er weer tegenaan. Dank Mariska! 
De laatste poule wedstrijd was tegen een zogenaamde oude bekende, namelijk DVOL. De week ervoor hadden we hier onze laatste bekerwedstrijd tegen gespeeld. De jongens wisten hoe ze hun tegenstander moesten bespelen en rolden de laatste tegenstander in de poule makkelijk op. 
De volgende wedstrijd was de halve finale tegen de buren, OSC. Sommige jongens voelden hun benen na drie zware wedstrijden dus trainer Roy Meinicke paste even wat tactische wijzigingen toe op het spelsysteem. OSC is een goede ploeg, maar Roy zag kansen door twee spitsen voorin te laten spelen en vanuit onze ijzersterke verdediging de tegenstander eerst maar eens uit te laten razen. Het hart van onze verdediging bestond uit Milan en Tomas. Achterin zat de boel op slot, de tegenstander liep zich stuk op ons blok. Wat leuk was om te zien was dat zowel Milan en Tomas steeds meer aandeel kregen in de doelpunten. Met sterke dribbels en passes naar voren hebben ze beiden hun aandeel gehad in de doelpunten. Achter dit sterke blok Thijmen onze keeper die menig bal goed klemvast pakte. En er stond wanneer het moest. 
Net voor de verdediging onze “spielmacher” Bjorn die door menig duel te winnen en steekpass de aanvallers in goede positie bracht. Naast onze Bjorn onze kilometervreter Bastiaan die menig duel achterin en op het middenveld wist te winnen. 
Voorin werd er lustig gescoord door onze spitsen. Onze snelle mannen Sil en Sven op rechts en links, die ofwel door een voorzet op de centrumspits of door zelf te scoren het veldoverwicht konden uitdrukken in harde cijfers. 
Onze centrumspitsen Timo en Mats wisten tijden het toernooi ook regelmatig het net te vinden. Na de tactische zet van de trainer, werd na een stormachtig begin van OSC, OSC via counters de mond gesnoerd. Snel stond Spero voor met 5 tegen 0, en de jongens wisten de partij professioneel uit te tikken. 
Toen wachtte ons de finale tegen VIOD uit Doetinchem. Het spel in de finale werd wat harder, niet zozeer van Spero, maar VIOD was niet in de finale gekomen om tweede te worden en speelde met het mes tussen de tanden. Door rustig te blijven en wederom goed verdedigend werk en goed als team te blijven voetballen, kwamen we door Timo op 1 tegen 0 voor. Deze wedstrijd werd door Spero op zijn Italiaans op slot gegooid. VIOD werd niet meer gevaarlijk. En met nog een aantal minuten te spelen werd het aftellen. En jawel Spero hield de 1-0 en werd KAMPIOEN! Spero mag door dit kampioenschap Onder 9 meedoen in Castricum om het officiële Nederlands Kampioenschap Onder 9. We gaan ervoor! Fantastisch gedaan jongens. Jullie kunnen trots op jezelf zijn!’