Column J. Linkzbuiten

Home > Nieuws > Column J. Linkzbuiten

Column J. Linkzbuiten

Datum: 14-10-2016
De koning is dood, leve de koning. In de wereld van het vluchtige voetbal en de waan van de dag heeft niets eeuwigheidswaarde.
 
De ster van nu is de schlemiel van morgen. Het is verleidelijk hier veel namen te noemen, want je kunt de geknakte beloftes en de gevallen sterren opscheppen bij bosjes. Laat ik me beperken tot opvoeren van Balotelli, ooit een veelbelovende voetballer maar inmiddels een geknakt talent en de weg kwijt.
 
Omdat er erg veel media zijn die allemaal je aandacht willen verslijt de sportwereld zijn favoriete schrijfonderwerpen snel. Een mooie schijnbeweging in het grote stadion en je bent de ster. Daarna twee keer een beroerde voorzet en je wordt naar Driel-Oost gewenst door sterrenkijkers.
 
Hier in Elst zijn we zeer tevreden met Gerrit-Jan Barten, de sfeer en de resultaten zijn goed, maar toch zal er over pakweg drie jaar in de Gelderlander staan dat beide partijen in goed overleg uiteen gaan, de chemie is uitgewerkt.
 
Omdat niets lang duurt, moet je maar het beste ervan maken. Van begin tot einde. Verspil je leven niet met terugspeelballen.
 
Onlangs stond er een kort interview met de trainer van ons vlaggenschip in een regionale krant. Na een auto-ongeluk dat veel erger had kunnen aflopen liet Gerrit-Jan ons weten dat hij vooral blij was  dat hij er nog was. Maar wat mij opviel was de opmerking dat hij vooral blij was dat hij zijn zoontje van 9 jaar nog kan zien opgroeien.
 
En deze opmerking verwoordt mooi waar dit stukje misschien over gaat. Barten Senior is gestopt met voetballen, Junior komt eraan. De koning is dood, leve de koning.