cursus verenigingsscheidsrechter

Home > Nieuws > cursus verenigingsscheidsrechter

cursus verenigingsscheidsrechter

Datum: 28-09-2016
De KNVB organiseert de cursus verenigingsscheidsrechter bij SV Spero op De Pas. De cursus is open voor leden vanaf 14 jaar. Het zou mooi zijn als een aantal jongens en mannen zich aanmelden hiervoor, maar vooral ook meisjes en dames.
De inschrijving is open gesteld op de site van de KNVB. Daar kun je naar toe via de onderstaande link

Je kunt je zelf inschrijven op de site van de KNVB, maar dat kan ook via de scheidsrechterscommissie. Mail dan je naam (volledige voornamen en achternaam), geboortedatum, adres met postcode, emailadres en telefoonnummer naar hans.maassen@planet.nl of tonniegunsing@gmail.com.

Hieronder kun je nalezen wat er geboden wordt.
De kosten van de cursus voor leden van Spero komen voor rekening van Spero.

Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden? Denk je voldoende leidinggevende capaciteiten te hebben om dat voor elkaar te krijgen? Dan ben jij voor deze cursus de juiste persoon!
Wij zorgen tijdens de verenigingsopleiding scheidsrechter veldvoetbal voor een praktijkgerichte opleiding, zodat je met voldoende ‘bagage’ aan de slag kunt bij 11 tegen 11-wedstrijden bij je club. Tijdens de opleiding oefen je op het veld met leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels.
Organisatie
De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal vier stagewedstrijden bij je eigen vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider scheidsrechter. De opleiding wordt ’s avonds  gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met je eigen wedstrijden.De deelnemers die aan de voorwaarden hebben voldaan, ontvangen het diploma 'Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal'. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het seniorenvoetbal binnen de vereniging.

Studiebelasting
Cursusdeel
- Vier bijeenkomsten  12 uur
- Zelfstudie en huiswerkopdrachten 8  uur
Ervaringsdeel
- Fluiten van tenminste vier stagewedstrijden  4   uur
- Assisteren van de scheidsrechter  2   uur
Proeve van bekwaamheid
- Cursusmap  3   uur
Totaal 29  uur

Start
Bij individuele aanmeldingen moeten er minimaal achttien deelnemers zijn om een opleiding te starten. Een vereniging daarentegen kan het verenigingspakket afnemen. De vereniging stemt dan met de KNVB af welke dag het beste uitkomt en er is binnen dit pakket geen minimum aantal deelnemers vereist. Het maximum aantal deelnemers voor zowel individuele aanmeldingen als het verenigingspakket is vastgesteld op 18. Dit verenigingspakket kan ook in samenwerking met andere verenigingen worden afgenomen.
Toelating
De minimumleeftijd is 14 jaar.
Voorwaarden voor de vereniging
Begeleiding is cruciaal voor een beginnende scheidsrechter. De praktijkbegeleider heeft daarom een centrale rol gekregen binnen de opleiding om samen met de docent de cursist optimaal te ontwikkelen. Vanwege deze centrale rol is het aanstellen van praktijkbegeleiders (1 praktijkbegeleider per 3 cursisten) door de vereniging een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan de cursus. Van de praktijkbegeleider verwachten wij dat hij/zij bij elke cursusavond aanwezig is, 4-6 stagewedstrijden per cursist bijwoont en de scheidsrechter(s) binnen de vereniging begeleid.
Op basis van de terugkoppeling van de praktijkbegeleider naar de docent wordt het inhoudelijke programma van de opleiding verenigingsscheidsrechter vorm gegeven. Van een praktijkbegeleider verwachten wij dat hij minimaal een Basisopleiding scheidsrechter (BOS) of opleiding Verenigingsscheidsrechter met succes heeft afgerond.

Urenbelasting praktijkbegeleider (per 3 cursisten)
Cursusdeel

Vier bijeenkomsten 12 uur