Convenantpartner SBV Vitesse

Home > De Club > Convenantpartner SBV Vitesse

Convenantpartner SBV Vitesse

SV Spero is naast SML, DTS 35, AGOVV, DVV, DOVO, 1. FC Kleve en DVS convenantpartner van Vitesse. Eén van de speerpunten van Spero is het versterken van de organisatie. Vitesse gaat de nieuwe convenantpartners hierbij ondersteunen, met name waar het de voetbaltechnische organisatie betreft. Daarbij valt te denken aan het opleiden en begeleiden van trainers. Het uitwisselen van informatie en kennis over organisatorische aspecten met de andere convenantpartners van Vitesse versterkt de samenwerking eveneens.

Vitesse organiseert in het kader van de samenwerking jaarlijks kaderavonden met als doel leren van elkaar om het technisch kader te blijven ontwikkelen. Jeugdtrainers van de convenantclubs krijgen exclusief de mogelijkheid om stage te lopen bij de Vitesse Voetbal Academie. Trainer Peter Jacobs van Spero A1 heeft hier al met voldoening gebruik van gemaakt. Primair heeft de samenwerking als doel om de jeugdopleidingen van de convenantpartners op hoog niveau te laten functioneren. Anderzijds informeren de convenantpartners Vitesse over talenten en de mate van progressie die deze talenten boeken.

Spero ondersteunt Vitesse bij de opleiding en scouting van jeugdspelers, met name in de leeftijdsgroep tot 12 jaar. Enerzijds gebeurt dit doordat Vitesse talenten in die leeftijdsgroep bij Spero laat “rijpen”, anderzijds doordat Spero Vitesse informeert over talenten in de beoogde leeftijdsgroep en de mate van progressie die deze talenten boeken.

Harrald Stelder (convenant coördinator Vitesse): “Spero zit op de zuidgrens van ons geografische aandachtsgebied. Met de omvang en het niveau van Spero, met name van de jeugdelftallen, is Spero voor ons een aantrekkelijke convenantpartner. We hebben dan ook veel vertrouwen in een vruchtbare samenwerking.”

Ronald Volmeijer (bestuurslid Spero): “Van de contacten die we hebben is Vitesse het meest concreet in hetgeen van een samenwerking mag worden verwacht. Met name op het organisatorische gebied denken we als Spero veel van Vitesse te kunnen leren. Dat verwachten we eveneens van de contacten met andere convenant verenigingen. De ondertekening van dit convenant is een volgende belangrijke stap in de ontwikkeling van onze club.”