De Historie

Home > De Club > De Historie

De Historie

De vereniging werd opgericht op initiatief van kapelaan Hoegen als sportief alternatief voor de in het patronaatsgebouw binnenzittende jeugd. Op 21 augustus 1931 hanteerde Drs Albert Hoebink als eerste de voorzittershamer. De eerste jaren ging de vereniging als katholieke sportvereniging door het leven in de Rooms Katholieke Arnhemse Sport Bond om later o.a. via de Utrechtse Bond uiteindelijk terecht te komen in de Regio Oost.

Op 15 november 1933 ziet het eerste Speronieuws het levenslicht. Hierin werd het laatste nieuws verspreid en werden de leden (en ook niet-leden) op de hoogte gehouden van de verrichtingen van de vereniging.

In de geschiedenis van Spero komen vele Elster namen voor zoals, Witjes, van Brandenburg, van Deyzen, Joosten, Heezen, Jansen, Wouters v.d. Oudenweijer en Zwartkruis. Het zijn ze lang niet allemaal, maar wel de meest authentieke.

Binnen de vereniging Spero hebben diverse takken van sport het levenslicht gezien in Elst. Zo was er een wandelafdeling, een korfbalclub, een volleybalafdeling, een hockeyafdeling en een gymnastiekvereniging. Deze laatste heeft het langst stand gehouden. Zelfs tafeltennis en judo heeft deel uitgemaakt van de vereniging.

Zonder verder iemand tekort te doen mag een vereniging wel trots zijn een oud speler en trainer het zelfs tot bondscoach (1976-1978) heeft geschopt en met het Nederlands Elftal aan een wereldkampioenschap heeft deelgenomen en daar als tweede is geëindigd. Jan Zwartkruis is zijn naam. Een Speroman in hart en nieren.

Tegenwoordig is voetbal de enige tak van sport binnen de vereniging die intussen bestaat uit bijna 1500 leden. Amateurvoetbal in de regio Oost. Met een Jeugdafdeling die zijn mannetje staat op en hoog niveau en een zaalvoetbalafdeling die elk jaar groter wordt.

Men is trots op zijn vrijwilligers en waar men ook gaat volgen vele supporters van zeer dichtbij de verrichtingen van hun eerste elftal in de 4e Klasse F.